+31 (0)6 29 23 96 27 | irene@heartfulmoments.nl

Wees trots op jezelf!

Wees trots op jezelf!

sep 5, 2018 661 Views 0 Comments FacebookTwitterLinkedInGoogle Plus

Allow yourself to be proud of yourself and the progress you've made, especially the progress that no one else has seen.

Deze week ontving ik een ontroerend briefje van een oud deelnemer.

"Lieve Irene, veel dank voor wie je bent. Veel dank dat jij mij zag en wat ik nodig had tijdens de mindfulnessdag op het strand. Tijdens de mindfulness training wist ik niet altijd even goed wat ik aan het doen was. Na de laatste bijeenkomst ben ik doorgegaan en valt de training op zijn plek. Een doorbraak met mijzelf en daardoor ook met mijn geliefden. Ik voel me goed! Dankjewel [...]"

Ik stuurde haar een briefje terug:

"[...] Wees trots op jezelf! Het is niet altijd gemakkelijk om bewust te leren leven via mindfulness, of om jezelf en je emoties beter te leren kennen. Realiseer je dat het niet erg is als je soms in oude valkuilen stapt. Wees trots op jezelf dat je een nieuwe vorm van bewustzijn nastreeft en besef dat het oefening en dus tijd vergt om je een nieuwe levenswijze eigen te maken [...]"

Terwijl ik het schreef realiseerde ik me dat ik intens dankbaar en blij ben dat ik iedere dag mijn passie(s) en carrière mag laten samenkomen in alles wat ik doe voor Heartful Moments Mindfulness Trainingen en daar best een beetje trots op ben ;-)

Delen van geluk.

Delen van geluk.

nov 21, 2016 663 Views 0 Comments FacebookTwitterLinkedInGoogle Plus

 

Met het geven van mindfulness trainingen volg ik mijn hart en deel ik mijn liefde voor mindfulness. Mindfulness geeft je de keuze om met hoofd en hart op heldere, niet oordelende wijze aanwezig te zijn in alle momenten. De mooie en de moeilijke. Momenten waarin de tijd lijkt stil te staan. Je helemaal opgaat in het moment. De lach van een geliefde, de zon op je gezicht, een gesprek met een goede vriend. Momenten die je vast wilt houden. Om nooit te vergeten. Maar ook momenten die moeilijk zijn, waarin je overspoeld wordt door emoties. Momenten waarin je het even niet meer weet. Een grote verandering op werk, opvoedingsstress, (chronische) ziekte of verlies van een geliefde. Momenten die je in het hart raken, weg wilt duwen of snel vergeten. Mindfulness leert je surfen op de golven van het leven, zodat je in ieder moment en bij elke verandering helder, standvastig met hoofd en hart aanwezig kunt zijn. Je leert bewust te kiezen door welke golf jij je laat meenemen en zo in balans te zijn met de heartul moments van het leven. Deze vrijheid is voor mij geluk! Wil je ook leren surfen op de golven van het leven en zo meer geluk ervaren? Maak dan kennis met mindfulness en kom op zondag 13 november naar een van de Minilessen Mindfulness!  Tijdens de miniles gaan we aan de slag met een aantal korte oefeningen en vertel ik je graag meer over mindfulness.

Wanneer, waar, wat Zondag 13 november 2016

Gezondheidscentrum voor Mindfulness – Heartful Moments – Roodenburgerstraat 1a – Ingang groene deur aan de Cronesteinkade

11:30 tot 12:00 uur Miniles Mindfulness Kids (7-12 jaar)

13:00 tot 14:00 uur Miniles Mindfulness Stress Reductie voor Volwassenen

15:00 tot 16:00 Miniles Mindful Ouderschap 

‘Sea you soon’ at Heartful Moments! 

Irene Pijnse van der Aa – Durieux

Geluksbrenger en Mindfulness trainer

WINtertijd

WINtertijd

nov 21, 2016 626 Views 0 Comments FacebookTwitterLinkedInGoogle Plus

Moet je ook altijd even nadenken of de klok nu vooruit of achteruit gaat? Hierbij een ezelsbruggetje waardoor je het nooit meer vergeet. Met de WINtertijd WIN je een uur. Een uur extra waarin je van alles kunt doen. Een uurtje langer in je bed en daar volop van genieten, een uurtje om in alle rust een klusje te doen dat al weken ligt te wachten, een uurtje voor een uitgebreid ontbijt met je geliefde, een wandeling bij het ochtendlicht, een uurtje met volledige aandacht spelen met je kindje of kletsen met je puber. Simpelweg aanwezig zijn waar je al bent.

Wil je eigenlijk wel vaker simpelweg aanwezig zijn? Dan is zondagochtend echt jouw moment om hiermee te starten! Creëer een plekje waar je even niet gestoord kan worden en maak de ruimte om een van onderstaande mindfulness oefeningen te doen. Wellicht inspireert het je om iedere ochtend (weer) een mindfulness meditatie te doen. Je lichaam en geest zijn tenslotte nog gewend om een uur “eerder” op te staan en zullen zich instellen op deze nieuwe gewoonte. Hierdoor begint elke dag met het oefenen in wakker en alert aanwezig zijn. Dit helpt je om met een frisse blik in het leven te staan, de mooie en moeilijke momenten met groeiende opmerkzaamheid tegemoet te treden en bewust te reageren.

Wat je ook doet met het gewonnen wintertijd uurtje, probeer het bewust en met liefdevolle aandacht voor jezelf en je omgeving te doen. Voor je het weet, is er weer een dag voorbij gevlogen, heb je het extra moment niet eens opgemerkt en geen ‘WINtertijd gewonnen’.

Irene Pijnse van der Aa – Durieux

www.heartfulmoments.nl

Oefeningen: https://goo.gl/KkncfT

Leren surfen

Leren surfen

aug 30, 2016 807 Views 0 Comments FacebookTwitterLinkedInGoogle Plus

Denk jij ook nog terug aan een heerlijke vakantie?

Nu de scholen, het werk en voor mij de mindfulness trainingen bij heartfulmoments.nl weer zijn begonnen, denk ik met een glimlach op mijn gezicht terug aan onze surfvakantie. Een safaritent bovenop een duin, de Atlantische oceaan aan onze voeten en de surfschool op nog geen 20 meter afstand. De ultieme vakantie voor ons gezin met 3 jongens. Geen discussies over wat we er op het dagprogramma staat, maar opstaan, zwembroek aan, ontbijten, jezelf in je surfpak wurmen, plank plakken en onafhankelijk van het weer vol enthousiasme gaan.

Met liefdevolle verwondering heb ik gekeken naar de surfcapriolen van de jongens en natuurlijk ook zelf hartstochtelijk meegedaan. Prachtig om te zien hoe onze kerel van 5 jaar, die net voor de vakantie zijn B diploma haalde, nu al ‘surfwaardig’ is. Hoe hij iedere ochtend opspringt om te kunnen surfen met zijn coole surfleraren. Geen gevaren ziet, maar golven. De golven aanschouwt zoals ze komen en gaan en zich aanpast aan de omstandigheden zoals ze zijn. Kleine golfjes pakken als ze klein zijn, op de plank dobberen als de golven het laten afweten en overspoeld worden door een iets te grote golf om daarna weer proestend en lachend boven te komen. Weer op de plank klimmen, het water op peddelen, de golven observeren, afwachten, balans zoeken en meegaan met de volgende golf. Vertrouwen hebben in het surfen, ondanks het vallen en opstaan. Opmerken dat het lichaam zegt dat het genoeg is geweest en dan even uitrusten. Daar niet van balen, maar trots kijken naar wat je kan. De volgende dag met een nieuwsgierige blik, zon gebleekte haren, een ingesmeerde huid, spierpijn en de super duper coole surfleraar de golven instappen. Vol vertrouwen.

De golven: je kan ze niet tegenhouden, maar je kan wel leren surfen.

Mijn kleine ‘surfdude’, Hij doet me denken aan hoe je met Mindfulness leert surfen op de golven van het leven. Doelbewust en in het moment, zonder oordeel te kijken naar jouw golven. Je oefent balans, helderheid en focus. Je zit minder in je hoofd en meer in je lijf. Je kunt je beter ontspannen, concentreren en afstand nemen. Soms is jouw zee vlak of is er een kleine golfslag. Maar er kunnen ook torenhoge golven zijn. Je weet dat je de golven niet kan stoppen. De golven zijn zoals ze zijn. Je weet dat je ze niet kan tegenhouden. Maar je weet ook dat je niet overspoeld hoeft te worden. Je hebt vertrouwen, geduld en kijkt naar de golven om vervolgens bewust te kiezen door welke golf jij je laat meevoeren. Zo ben je in balans met de golven van het leven. En ja, je zal vallen en overspoeld raken. Maar denk dan steeds aan die kleine jongen. De kleine ‘surfdude’ die proestend en lachend weer boven komt, op zijn plank klimt, de golven overziet en zijn moment kiest.

Dus wees vriendelijk voor jezelf, glimlach zachtjes naar wat er voorbij komt, ervaar de vrijheid en zoek een coole (surf)leraar :-)

Theme picker