+31 (0)6 29 23 96 27 | irene@heartfulmoments.nl

Mindfulness in het onderwijs

Juist in het onderwijs waar stress en werkdruk belangrijke oorzaken van uitval zijn, kan mindfulness van grote toegevoegde waarde. Daarom kiezen nu ook in Nederland steeds meer besturen om mindfulness trainingen aan te bieden aan hun docenten, onderwijsondersteunend personeel en directieleden.

Tijdens de training Mindfulness in het Onderwijs leer je gedurende de (school)dag gezonder om te gaan met stress en werkdruk. Hierdoor vergroot je, je effectiviteit en ervaar je meer balans en werkplezier. 

Je leert anders om te gaan met verandering, stress, werkdruk en burn-out. Er ontstaat meer balans, helderheid en focus. Je traint je mentale spieren en leert beter ontspannen en concentreren. 

In de wetenschappelijk onderbouwde training gaan we aan de slag met de volgende thema's:

  • Week 1  Een frisse blik op routine
  • Week 2  Kijken naar obstakels en reacties
  • Week 3  Grenzen verkennen
  • Week 4  Omgaan met stress
  • Week 5  Bewust reageren
  • Week 6  Je mindset veranderen
  • Week 7  Stevigheid en veerkracht ontwikkelen
  • Week 8  Mindfulness inbouwen in werk en leven
  • Week 9 Terugkombijeenkomst Mindful voor de klas & in de school.

 Deze training kan op locatie worden verzorgd of in het Gezondheidscentrum voor mindfulness - Heartful Moments - in Leiden.

 

De groep

In de groep zitten uitsluitend docenten, onderwijsondersteunend personeel of directieleden uit onderwijsorganisaties in het  basis, speciaal, voorgezet en wetenschappelijk onderwijs. 

De huiswerkopdrachten en het trainingsaanbod zijn gericht op de dagelijkse praktijk van het onderwijs, terwijl de inhoud aansluit op het evidenced Mindfulness Based Stress Reduction trainingsprogramma.

 

Kosten

Op aanvraag. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

De trainer

De 8 weekse training wordt gegeven door Irene Pijnse van der Aa.  Zij heeft directiefuncties bekleed in het onderwijs en een non-profitorganisatie en 17 jaar ervaring als docent in het (speciaal) basis en voortgezet onderwijs. Irene is de oprichter en eigenaar van het Centrum voor Gezondheid en Mindfulness in Leiden - Heartful Moments - en heeft ruime ervaring met het geven van mindfulness trainingen. 

Irene voldoet aan de criteria die worden gesteld (categorie 1 van de beroepsvereniging VMBN) voor de vergoeding van enkele aanvullende zorgverzekeringen. Overigens wordt de training steeds vaker vanuit het persoonlijk ontwikkelingsbudget door de werkgever betaald.