+31 (0)6 29 23 96 27 | irene@heartfulmoments.nl

Be the change you wish to see in the world – Gandhi

Sinds ik mindfulness beoefen, merk ik dat ik steeds beter in staat ben om te luisteren naar mijn hart en durf te kiezen voor zaken die ik echt belangrijk vind. In mijn eigen levensstijl probeer ik zoveel mogelijk eerlijke, groene en ethische keuzes te maken. Deelnemers vragen geregeld waar zij mooie en eerlijke mediatieproducten kunnen kopen. Zo ontstond het idee om contact op te nemen met Lisa van www.vialisa.com. In 2014 leerde ik haar kennen in een van de armste krottenwijken in Dakha, Bangladesh. Samen met haar team leert ze kansarme jongeren een vak zodat zij kans maken op een betere toekomst.

De meditatiekussen op deze site zijn stuk voor stuk uniek en worden door de jongeren speciaal voor Heartful Moments in Bangladesh door Benglish Crafts gemaakt. De mediatiekussen kosten EUR 35,- en de opbrengst is bestemd voor Stichting Vialisa die zo hard werkt aan de opleiding en toekomst van jongeren.

Benglish Crafts is nog te klein voor een Fair Trade certificatie. De criteria van Fair Traid worden wel nageleefd.

  • De jongeren die de producten maken ontvangen hiervoor een eerlijk loon, een loon waarvan ze kunnen leven
  • Benglish Crafts biedt een veilige en gezonde  werkplek. Geen druk tot overwerken
  • Geen discriminatie, gelijkheid voor vrouwen
  • Geen kinderarbeid, de jongeren zijn 15 jaar en ouder
  • Er zijn kansen voor de jongeren om zich te ontwikkelen door middel van het aanbieden van relevante scholing
  • Respect voor het milieu. De buitenhoes met handvat wordt gemaakt van gerecyclede sari’s of reststof uit de kledingindustrie, de binnenhoes is van biologisch katoen. De kussen zijn gevuld met boekweitkaf. Door de boekweitkaf is de hoogte en vorm van het kussen flexibel wat helpt om een comfortabele meditatiehouding te vinden. 

Tijdens mijn zoektocht naar duurzame en eerlijke meditatie materialen ontmoette ik ook Henk van Stichting Keti Utulie. Deze enthousiaste oudleraar laat door de verkoop van door hem zelf vervaardigde meditatiebankjes kinderen in lepra dorp Blessed Camp in Kenia naar school gaan. De meditatiebankjes worden in Nederland gemaakt van sloophout, oude meerpalen en door de gemeente gekapte bomen. Ik heb altijd bankjes van Henk staan maar natuurlijk kan je ook direct via zijn site een bankje bestellen: www.keti-utulie.nl