Particulieren

Individueel, online of face to face in het Engels of in het Nederlands en vaak (deels) vergoed door de werkgever en/of zorgverzekeraar.

Mindfulness wordt ookwel aandachtstraining genoemd. Je geeft aandacht op een speciale manier, doelbewust, op het moment zelf en niet oordelend aan de dingen zoals ze zijn. Met mindfulness leer je met aandacht te kijken naar alle momenten in je leven. Je maakt ruimte om weloverwogen te kunnen beslissen welke gedachte, gevoel of drukte je wilt te volgen. Met mindfulnessbeoefening cultiveer je deze kwaliteit waardoor je met meer balans, helderheid en focus in het leven staat. Met mindfulness ga je minder 'in je hoofd zitten' en als gevolg hiervan lukt het beter je te ontspannen, te concentreren en afstand te nemen. Mindfulnesstraining is primair werken aan een andere houding: hoe ga je om met veranderende omstandigheden, stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit in je werk, relaties en of opvoeding (ten tijde van Covid-19).

We maken altijd eerst kennis tijdens een intake gesprek om te kijken of en welke training passend is op dit moment in je leven. Vervolgens ga je individueel of in een groep in het Engels of in het Nederlands aan de slag met een van de onderstaande wetenschappelijk onderbouwde training. Alle trainingen kunnen online of face tot face worden aangeboden.
Kosten groepstraining EUR 500,- en kosten individueel EUR 1250,- vaak vergoed door de werkgever en/of zorgverzekeraar.

Wil je meer weten of heb je vragen? Bel gerust of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan met Irene.

 
Mindfulness Based Stress Reduction training

Mindfulness is  geen trucje dat je in een paar uur kunt leren. Het is een houding die je in 8 weken goed onder de knie kunt krijgen en die zich in de loop van de tijd steeds verder uitbreidt en verdiept. Net zoiets als surfen eigenlijk, in het begin met vallen en opstaan. Al doende leer je in een korte tijd te surfen. En gaande weg breid jij je vaardigheid steeds verder uit en ben je in staat om onder alle omstandigheden stevig en in balans op je plank te blijven staan. De mindfulness based stress reduction training leert je in 8 sessies anders om te gaan met stress, piekeren, pijn en ongemak. Je leert mediteren, de rust en ruimte in je hoofd te ontdekken, beter voor jezelf te zorgen, meer in balans te zijn en met een frisse blik te leven en te genieten in het moment. Mindful Werken

Mindful werken (MBSR) is een wetenschappelijk bewezen aanpak om (juist nu) effectiever en gezonder met stress, (werk)druk en veranderingen om te gaan. Het opent de weg naar meer focus, balans en creativiteit in een tijd vol onzekerheid. Tijdens de training leer je om met aandacht aanwezig te zijn, (werk)stress te onderkennen en hier bewust op te reageren (in plaats van te vervallen in automatische patronen). Door middel van diverse oefeningen leer je patronen rondom (werk)stress, onzekerheden en ongemakken te onderzoeken en hier bewust en op een gezonde manier mee om te gaan. Andere onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: communicatie, energiebalans, werkgeluk en veerkracht

Mindful coaching

In onze veranderende samenleving en soms veeleisende maatschappij wordt het wel eens teveel. Met verzuim of minder optimaal functioneren tot gevolg. Of de grondslag nu is in de privé-sfeer (scheiding, werk-prive-balans) of werkgerelateerde (bijv. conflicten of reorganisatie), mindfulness helpt om veerkrachtiger, meer ontspannen en minder opgejaagd in het leven en het werk te staan. Het helpt het juiste perspectief te vinden, creatiever en opbouwend met anderen en situaties om te gaan. 

Vervolg en compassie training

Wil je graag meer leren leven vanuit je hart, vriendelijker leren omgaan met jezelf, meer verbondenheid ervaren en minder bang zijn om fouten te maken? Tijdens deze training leer je compassie verder te ontwikkelen en de werking van mindfulness te verdiepen met heartfulness. Dit zal je helpen om meer levensgeluk te ervaren, gezonder met jezelf en anderen om te gaan en meer te leven vanuit je hart. 

De training bestaat uit 9 bijeenkomsten. Je ontvangt het werkboek Compassie in je leven van Frits Koster en Erik van den Brink.

Mindful Ouderschap

Merk jij dat het door de drukte van alle dag en de veranderende werkomstandigheden niet meer lukt om met aandacht en rust bij de kinderen te zijn? Voel jij je meer een manager dan een ouder? Wil je graag bewuster opvoeden? Neem dan een moment de tijd en volg de training Mindful Ouderschap. Mindful Ouderschap is een training voor alle momenten in de opvoeding met effect voor het hele gezin. Tijdens de 9 weekse training Mindful ouderschap, ook wel Mindful Parenting genoemd, leer je als ouder mindfulness vaardigheden toe te passen op jezelf en op de manier waarop jij je kinderen in het gezin opvoedt. De training Mindful Ouderschap leert je mindfulness toe te passen bij dagelijkse (werk en gezins) activiteiten en de opvoeding. 


Overig aanbod

Als vier mindfulnesstrainers in de regio Leiden weten wij hoe belangrijk – en ook hoe moeilijk - het voor veel mensen is om hun mindfulness- en meditatiebeoefening vol te houden. Hoe zet je die voort na afloop van een training? Wij willen je hier graag in ondersteunen! We hebben onze krachten gebundeld om veel gelegenheden te bieden waarop jij je meditatie-beoefening levend kunt houden. Kijk hier voor ons aanbod

Eveline Brandt en Marleen: groepstrainingen, terugkomavonden en stiltedagen kan je kijken op de website van


© Copyright 2020 Heartful moments