Mindfulness voor particulieren

Individueel, online of face to face, in het Engels of  Nederlands en vaak vergoed.

Mindfulness wordt ook wel aandachtstraining genoemd. Je geeft aandacht op een speciale manier, doelbewust, op het moment zelf en niet oordelend aan de dingen zoals ze zijn. Met mindfulness leer je met aandacht te kijken naar alle momenten in je leven. Je maakt ruimte om weloverwogen te kunnen beslissen welke gedachte, gevoel of drukte je wilt te volgen. Door middel van beoefening cultiveer je deze kwaliteit en sta je met meer balans, helderheid en focus in het leven. 

Door minder 'in je hoofd zitten' lukt het beter je te ontspannen, concentreren en afstand te nemen. Mindfulness is primair werken aan een andere houding. Hoe ga je om met veranderende omstandigheden, stress en werkdruk? Hoe krijg je meer aandacht en focus voor wat echt belangrijk is? 

MBSR TRAINING

Leer anders omgaan met stress, piekeren, pijn en ongemak. 
Met de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training leer je in 8 weken anders om te gaan met stress, piekeren, pijn en ongemak. Je leert mediteren, de rust en ruimte in je hoofd te ontdekken, beter voor jezelf te zorgen, meer in balans te zijn en met een frisse blik te leven en te genieten in het moment.

Mindfulness is  geen trucje dat je in een paar uur kunt leren. Het is een houding die je in 8 weken goed onder de knie kunt krijgen en die zich in de loop van de tijd steeds verder uitbreidt en verdiept. Net zoiets als surfen eigenlijk, in het begin met vallen en opstaan. Al doende leer je in een korte tijd te surfen. En gaande weg breid jij je vaardigheid steeds verder uit en ben je in staat om onder alle omstandigheden stevig en in balans op je plank te blijven staan.

Compassie vervolgtraining

Wil je na de mindfulness training graag meer leren leven vanuit je hart, vriendelijker omgaan met jezelf, meer verbondenheid ervaren en minder bang zijn om fouten te maken? Start dinsdag 7 maart 2023 om 9 uur online
Tijdens de 8 sessies leer je compassie verder te ontwikkelen en de werking van mindfulness te verdiepen met heartfulness. Dit zal je helpen om meer levensgeluk te ervaren, gezonder met jezelf en anderen om te gaan en meer te leven vanuit je hart.  

Mindful Ouderschap

Merk jij dat het door de drukte van alle dag niet meer lukt om met aandacht en rust bij de kinderen te zijn? Voel jij je meer een manager dan een ouder? Wil je graag bewuster opvoeden? Start dan op woensdagavond 8 maart 2023 in Leiden (CJG) met de training Mindful Ouderschap. 
Tijdens de 9 weekse training Mindful ouderschap leert je mindfulness toe te passen in het dagelijkse leven, werk, opvoeding en de gezinsactiviteiten. 

Mindful werken

Wegens nationaal en internationaal succes in het bedrijfsleven nu ook beschikbaar voor particulieren. Deze training helpt om effectiever en gezonder met stress, werkdruk en veranderingen om te gaan opent de weg naar meer focus, balans en creativiteit. 

Tijdens de training leer je om met aandacht aanwezig te zijn, patronen rondom stress, onzekerheid en ongemakken te onderkennen en bewust te reageren. Met meer aandacht voor communicatie, energiebalans, werkgeluk en veerkracht.

Coaching

In onze veranderende samenleving en soms veeleisende zelf en/of omgeving wordt het wel eens teveel. Met verzuim of minder optimaal functioneren tot gevolg. Of de grondslag nu is in privé-sfeer of werkgerelateerde, mindfulness helpt om veerkrachtiger, meer ontspannen en minder opgejaagd in het leven en het werk te staan. Het helpt het juiste perspectief te vinden, creatiever en opbouwend met anderen, problemen en situaties om te gaan. 

Mindfulness collectief

Door samen met Eveline BrandtMarleen Abrahamse, Yvonne Rietkerk de krachten te bundelen kunnen we een breed en zo flexibel mogelijk pakket aan mindfulness trainingen aanbieden. 
Alle vier hebben wij ruime ervaring met het geven van Mindfulness trainingen en vervolgtrainingen.

Vrijblijvende kennismaking.

We maken altijd eerst kennis tijdens een intake gesprek om te kijken of en welke training passend is op dit moment in je leven. Vervolgens ga je in het Engels of in het Nederlands aan de slag met een van de bovenstaande wetenschappelijk onderbouwde trainingen. 

Alle trainingen kunnen online of face tot face worden aangeboden en worden vaak vergoed door de werkgever en zorgverzekeraar. Wil je meer weten of heb je vragen? 

Bel gerust of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Heartful Moments
Roodenburgerstraat 1 - Leiden
+31 629 23 9627