+31 (0)6 29 23 96 27 | irene@heartfulmoments.nl

Mindfulness particulieren

Mindfulness wordt ookwel aandachtstraining genoemd. Je geeft aandacht op een speciale manier, doebewust, op het moment zelf en niet oordelend aan de dingen zoals ze zijn. Met mindfulness leer je met aandacht te kijken naar alle momenten in je leven. Je maakt ruimte om weloverwogen te kunnen beslissen welke gedachte, gevoel of drukte je wilt te volgen. Dit noemen we meditatie. Je kijkt wat er hier en nu is, zonder dat je daar een oordeel over hebt. Met mindfulnessbeoefening cultiveer je deze kwaliteit waardoor je met meer balans, helderheid en focus in het leven staat. Met mindfulness ga je minder 'in je hoofd zitten' en als gevolg hiervan lukt het beter je te ontspannen, te concentreren en afstand te nemen. Mindfulnesstraining is primair werken aan een andere houding: hoe ga je om met stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit in je werk, relaties en of opvoeding. 

Mindfulness is  geen trucje dat je in een paar uur kunt leren. Het is een houding die je in 8 weken goed onder de knie kunt krijgen en die zich in de loop van de tijd steeds verder uitbreidt en verdiept. Net zoiets als surfen eigenlijk, in het begin met vallen en opstaan. Al doende leer je in een korte tijd te surfen. En gaande weg breid jij je vaardigheid steeds verder uit en ben je in staat om onder alle omstandigheden stevig en in balans op je plank te blijven staan.

 

Mindfulness training

Mindfulness Based Stress Reduction training leer je om anders om te gaan met stress, piekeren, pijn en ongemak. Je leert mediteren, de rust en ruimte in je hoofd te ontdekken, beter voor jezelf te zorgen, meer in balans te zijn en met een frisse blik te leven en te genieten in het moment.

 

 

 

Vervolg training

Wil je graag meer leren leven vanuit je hart, vriendelijker leren omgaan met jezelf, meer verbondenheid ervaren en minder bang zijn om fouten te maken? Tijdens deze training leer je compassie verder te ontwikkelen en de werking van mindfulness te verdiepen met heartfulness.

 

 

 

Mindful Ouderschap

Merk jij dat je meer een manager bent en het door de drukte van alle dag niet meer lukt om met aandacht en rust bij de kinderen te zijn? De training Mindful Ouderschap laat je kennismaken met de essentie van mindfulness en leert je mindfulness toe te passen bij dagelijkse (gezins)activiteiten en de opvoeding.

 

 

 

Mindful opfris momentje

In de waan van de dag is het best lastig om dit mindful bewustzijn levend te houden. Om je daar bij te helpen, organiseren we een keer per maand op zondagavond een mindful opfris momentje van 1,5 uur. We gaan samen het geleerde oefenen, verdiepen en verrijken.